Längesen

Nu var det längesen jag skrev men vårt internet har legat nere så det har inte gått att lägga in något.

Julius är 5 veckor nu och igår blev Linus hans pappa på riktigt. Var nämligen på familjerätten och skrev på faderskapspapper.
Vi visste inte riktigt hur det skulle gå till, om man skulle bli utfrågad som ett förhör eller om de skulle ta massa prover men det var ju bara att skriva på papper.
Vi har även skickat in pappar till folkbokföringen om vad han ska heta. Det blev Marcus Julius Jonsson. Då kanske ni undrar, varför Marcus, jo gudfar heter så. Så enkelt var det. :)

Allt rullar på här hemma, vi försöker hitta på något varje dag för att inte fastna inne i huset och nu är det ju fantastiskt väder så det är så enkelt att komma ut. Det stora problemet är att hitta rätt kläder till Julius, blir ofta för varm och svettig fast jag har minimalt med kläder på.
Sen är det ju det där med mössa... Man "måste" ha en mössa på men jag har bara varma mössor och har varit ute och letat och det finns bara varma eller bebismössor som man knyter under hakan. Vill inte ha en sån! Sommarmössorna som finns går inte ner över öronen. Men det känns som när han ligger i vagnen är det ingen fara för det blåser inte in i vagnen och in i öronen. Jag får beställa mössor av mamma och leta vidare.
Kom även på att alla kläder vi har är långärmade, och de riktigt varma dagarna som varit skulle det varit skönt med kortärmade tröjor. 

Han har börjat le!!! När han gjorde det första gången blev man alldeles varm och lycklig i hela kroppen. Nu ler han närstan hela tiden när man pratar med honom. Han har även börjat prata med Linus. Linus säger ett ljud (svårt att skriva ner) och då svarar Julius med samma ljud. Jättehäftigt.

En annan sak som har hänt är att han älskar att ligga och bara titta och jollra på sin favorit matta. Även över skötbordet har vi en mobil och där kan han ligga hur länge som helst och bara titta. Det känns skönt för man får mer gjort här hemma nu när man inte behöver ha honom på armen hela tiden när man går ifrån.

Har haft en återträff med föräldrargruppen. Det blev tre flickor och två pojkar och Julius och den andra killen är födda på samma dag. Julius var så stor jämfört med de andra.
Har även varit på BabyCafé i Sävja. Där fick man lägga sina bebisar i en tygpool med en mobil som de låg och tittade på och själv fick man prata strunt och ficka med de andra mammorna. Jättetrevligt och fikat kostade 5:-

Innan jag fick barn har jag varit så skeptisk mot de här olika grupperna som finns för att man bara pratar och jämför sina barn.
Men vilket behov man har att prata om hur man har det och fråga hur andra har det plus att man får ju en massa tips om olika saker. Sen finns det ju alltid en barnmorska, distriktsköterksa eller förskollärare i närheten man kan fråga om sina funderingar. Bättre att prata med de som är i samma situation så slipper man tjata ihjäl de som inte har barn och inte bryr sig ett skit om hur ofta man ammar, hur barnet är i magen mm.

Nu börjar Julius vakna.

Trevlig valborg


Här är han 11 dagar, lillskrutten

Halsfluss

Ja då var det dags för årets första halsfluss men den här gången är det som sagt lite annorlunda att var sjuk. 
Har varit och fått penisilin och order om att inte mysa så mycket med Julius så länge jag smittar. 
Hur lätt är det?!
De sa att bebisar förmodligen är emuna så länge man ammar med det är ingen garanti så de sa att jag får sköta amnigen och Linus får ta hand om Julius och all mys... Jobbigt tycker jag.

Amningen gör inte alls ont längre, jag tänkte på det idag att det är nog så här det ska vara att amma. Att man bara tycker det är mysigt att ha honom så nära utan smärta och ångest...

Vi är fortfarande ute på landet och idag kommer min mamma och pappa på besök och ska käka lunch och middag. Synd bara att det är så kallt idag... endast 4 grader och det har tom snöat en sväng. Men vi får visa hur fint det är här iallafall och förhoppningsvis kommer de hit fler gånger och då får prova poolen.

Idag har jag gjort en bra gärning... Jag har köpt en unicef nål!! Det som gjorde att jag köpte den är den fantastiska reklamen, den är verkligen helt suverän och man blir berörd. Så jag har förhoppningsvis bidragit till några hjärtattacker på människor som använder sig av barnarbete.

Nu ska jag sova liteSjuk

Jag har feber och jätteont i halsen...
Att vara mamma och sjuk samtidigt är ganska jobbigt. Hade inte tänkt på det förr men man kan verkligen inte ta hand om sig själv som man alltid gjort när man är sjuk.
Nu har jag haft tur den här gången för Linus tagit ut sina pappadagar och vi är ute på landet med farmor och farfar, så jag har verkligen fått ta hand om mig. Men man har ständigt tankarna på Julius, för det ska ju matas mellan varven.
Igår fick jag gå och lägga mig kl 2 och hade pumpat ut två måltider och fick sova till kl 7!!!! 
Det var helt underbart och nödvändigt.

Idag blir det mest att vara inne och bara ta det lugnt och hoppas på att det går över fort. Linus får gå på promenaderna och underhålla Julius.

Fick en massa bilder av Katrine igår. Det fanns många fantastiska bilder här är ett.

  

BIlder

Mys med pappa i den nya pyjamasen


Lite sur


Nybadad


Bada är en favoritsyssla


Godnatt


Nu är vi ute på landet och här gick det mycket snabbare att lägga upp bilderna...
Landet ja, det är i Älmstad. 
Vi ska vara här ute hela veckan och bara ta det lugnt med promenader och bokläsning... då det inte ska ammas och underhållas. 

Var in till stan i går och vägde Julius, hade gått upp 300 till!!!
Vi var oxå tvugna att handla lite kläder till honom. Han har vuxit ur alla byxor så nu köpte jag i stl 68 så han kan ha och växa i. Det är bara att vika upp dem i benen eller i midjan, just nu har han 56 men det är på gränsen till för korta. 

Nu är det matdags för mig och Linus, måste passa på när Julius sover som bäst så man slipper kasta i sig maten.

Bye bye

Ont i magen

I natt var det inte så mycket sömn, eller det blev lite mindre än vanligt iallafall. Nu har Julius mage varit mycket bättre de senaste 4 dagarna men igår kväll satte det igång igen. Stackarn, han tar i och kämpar så han blir alldeles röd i ansiktet och gnyr hela tiden... Det är jobbigt när man inte kan hjälpa till mer än att massera och trösta. Han höll på och kämpade i en timme innan det släppte, eller han somnade av utmattning.
Sen gick det bra att mata vid 2 sen efter maten vid 5.30 satte det igång igen.
Det var bara att massera igen och efter en timme satte magen verkligen igång, bytte blöjan och när han låg där utan blöja så sprutade det ur bajs rätt på min mage och på hela golvet. hahaha. 
Efter det så var han så pigg och det var omöjligt att få honom att somna igen så det var bara att försöka sysselsätta honom i babysittern, på min mage, med sånger och gå runt och sjunga lite för honom. Sitta still är inte så jättekul längre, det ska röra på sig och han vill gärna sitta på armen så han kan se och hänga med på allt.

Nu har han sovit i tre timmar och det behövde han nog verkligen, även jag skulle behöva sova ett tag med jag är för pig och får ta och sova tidigt i kväll istället.

Idag åt vi frukost på altanen, det är så härligt att äntligen våren är här. Man vill verkligen vara ute och röra på sig och jag skulle vilja kratta löv men min mage säger ifrån. Måste ta det lugn i några veckor till även fast det bara rycker i kroppen och man vill komma igång med lite träning.

Kroppen har verkligen tappat formen... Men det är inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara men det är kanske för att jag har förhoppningar att komma i gång med träningen snart.
Gick upp 11 totalt under graviditeten och när jag vägde mig i går så hade jag gått ner 12!
Men som sagt, jag har knappt rört på mig på 10 månader så alla muskkler jag hade innan är borta. Benen har aldrig varit så mjuka, det är ingen skillnad mellan rumpa och rygg det är i ett. Haha Låter snyggt va. Det är det inte men jag trivs med  mig själv iallafall.

Satt och tittade på alla korten på Julius här om dagen och insåg att vi inte hade så mycket vakna kort på honom, så nu har vi tagit lite såna oxå.
Nej, nu har jag försökt att lägga in en bild i två timmar så det blir inga bilder idag. Är det någon som har tips om hur man kan göra det på något smidigare sätt.
Jag försöker lägga in bilder i morgon när jag har hela dagen på mig.

Glad Påsk

han har blivit en tjockis

Var till BVC idag för vägning och mätning. Han hade gått upp 400g på en vecka!!! Det låter mycket tycker jag, så nu väger han 4550. Fast det är inte så konstigt eftersom han äter som han gör.
Tror inte att han är hungrig jämt utan har ett sjukt snuttbehov, så vi ska få honom att äta mer sällan och använda fingret eller napp för att stilla behovet, för han somnar direkt när han får snutta på något.
Är ju emot nappen så här tidigt men har han den bara en liten stund så kanske det går bra. 'Vi gör ett försök.

Fick lära mig hur vi ska massera hans mage som vi ska göra morgon och kväll för att få igång magen... "vattenfall, sol och halvmåne". haha, de är ju för roliga de där barnmorskorna. 
Fick även Mminifom som vi ska ge honom 5 min innan amning för att det inte ska bli för mycket luft i magen. Nu hoppas vi att det blir bättre, även om vi inte har så stora problem.

I natt var första gången vi inte fick tyst på honom... han vaknade 4, vi åt, eller han åt, sen satte magknipen igång. Han skriker inte utan han gnyr och tar i så han blir alldeles röd i ansiktet. När jag försökt få honom att somna i två timmar så kom Linus upp och bytte av mig så jag fick sova en stund. Det var min räddning för att jag skulle klara av den här dagen.
När jag kom upp låg de och sov i soffan.

Nu sover han så nu ska jag passa på att diska och plocka undan här hemma. Otroligt att det kan bli så stökigt fast man knappt gör något.
Virrig

Jag har hört att man blir glömsk när man blir mamma, men jag har blivit virrig.
Igår skulle jag klippa Linus med trimmern. Brukar göra det och vi kör alltid 6 mm.
Han satte sig på stolen och jag satte igång, drog med trimmern från nacken och upp mot huvudet lite snabbt och yvigt... Så ser jag att det inte blir något hår kvar där jag dragit med trimmern. Alltså har jag inte satt på spärren på 6 mm utan det är inställt på 0 mm!!!!
Jag blev alldeles kall i kroppen och ville helst inte berätta för honom vad jag gjort men jag hade redan sagt, Oj då.
Så han undrade så klart vad som hänt, så det var bara att berätta och jag började gråta för jag kände mig så dum.
Fixade resten av håret med rätt inställning och Linus undrade om det syndes... Och det gjorde det. se själva...

Som tur är växer det väldigt fort och så fort det är 3 mm så kör vi hela huvudet igen.... Om jag får.

Annars funkar det bra här hemma.
Julius har haft lite magknip de senaste dagarna. Han har verkligen kämpat och tagit i men vi har fått hjälpa honom lite med massage och benpress mot magen. Nu idag har magen varit i fin fin form och funkat som den ska.

Tog en lång promenad på två timmar idag i solen men det var lite väl  långt. Var helt slut i ryggen och benen och ´jag fick ont i magen, i de inre stygnen. Måste ta det lite lugnt ett tag till så det hinner läka ihop ordentligt.
Var iallafall förbi jobbet en snabbis men alla barnen sov men jag fick mig en liten pratstund med Jenny.
Medans jag stod där och pratade så blev ena bröstet stenhårt och jag fick så jäkla ont. Mjölkstockning. Jag hade bara en fleectröja på mig och det blåste ganska mycket. Det var bara att skynda sig hem och mata Julius och ställa Sig i en varm dusch. Det hjälpte men det gjorde riktigt ont att amma honom. Nu ligger han och sover i soffan med Linus, ser mysigt ut och jag ska oxå passa på att sova en stund.


Han har blivit en person

Idag har han blivit en person på riktigt.
Fick hans personnummer och brev från skatteverket bär vi fick bekräfta han namn.
Julius Jonsson
Låter riktigt bra tycker jag. Vi ska bara bestämma oss för ett andra namn, just nu lutar det åt att det blir Julius Marcus Jonsson men det ska diskuteras lite till.

12 dagar är han idag och det känns som han redan har en personlighet. Det har han förmodligen men man ser mer och mer och det händer saker varje dag. 
Jag är så lycklig just nu, allt funkar så bra och vågar inte hoppas på att det ska vara så här. Snart kommer säkert koliken och bara konstant skrikande hela dagar.
Just nu är han så konsekvent i sitt skrikande. Fixar man det som är fel så slutar han på en gång och det är inget onödigt skrik, men det vet jag att det kommer att ändras. Men nu är det bara underbart.

Idag har vi varit på långpromenad, Sigge följde med till stallet sen fick vi gå tillbaka och stänga in honom i huset för kan fick inte följa med till affären. 
Allt har funkat så bra med honom förutom att han varit väldigt sur på mig. Det har ju bara varit han och jag sen han kom till vårt hem som kattunge och jag ägnade all min tid till honom och nu är det en annan som tar all min tid. Jag försöker att gosa och mysa med honom när det finns lite tid.
Så nu de senaste dagarna  har han blivit mer som sig själv igen. Nyfiken på Julius och går och nosar på honom hela tiden. men går sin väg om det blir för mycket liv.
 Han sover bara i sin korg inte alls i i spjälsängen. han tycker väl Julius gnyr för mycket och det är mycket lugnare i hans korg.

Var på stan och fikade med Katrine i går och hon hade med sig sin systemkamera. Hon tog många fantastiska bilder som jag ska få på en skiva sen. Jättekul att ha bilder som ser lite proffsiga ut istället för våra hobbybilder med vår fina kamera.
Tack så mycket Katrine och det är alltid så mysigt att träffa dig.

Nu ska han matas


här si sin fina Barbastark tröja.


Vardag?

Nu har vi kommit in i en vardag även om den ena dagen inte blir den andra lik med rutiner och sånt. Men det kommer med tiden har jag förstått.
Ena dagen äter han en gång i timmen och den andra dagen var tredje sen tillbaka till en gång i timmen igen... i går var han vaken nästan hela dagen och har sovit otroligt bra i natt men vi var upp och åt kl 3 och 6 men han ligger fortfarande och sover och klockan är 8.30... Han lär vakna snart, hoppas jag.

Dagarna om varit har det varit minst ett besök varje kväll. Har varit trevligt men det ska bli skönt den kvällen det bara kommer att vara jag, Linus och Julius.
Ikväll ska jag hälsa på gympatjejerna vid 17 och det ska bli så kul att träffa dem igen. 

Vi hade sköterskan från MVC här på besök i måndags och det var den värsta hönsmamman jag träffat på. Hon pratade bebisspråk och bara sa hur söt han var hela tiden... Man vill ha någon som är konkret och som man kan få vettiga svar av men den här var så virrig så man fick påminna om att hon skulle komma med information istället för att bara titta på honom.
Ja han hade iallfall gått upp sina gram och kommit upp till födelsevikten igen och det var ju bra... Men som han äter kommer han bli en boll inom kort.

.
Mys på pappas mage


Första badet


power nap


Första skorna.
Tack för presenten, Julia, Linnea, Kickan, Sara, Parke och Linn


Får bli fler bilder någon annan dag. Nu ska vi försöka komma igång här hemma och ta oss ut på en promenad

 

RSS 2.0