Fjäderholmarna

Igår var en helt underbar dag. Började stressigt men det var värt allt springande för att få njuta i skärgården.

Var på Coop redan kl 8.10 för att storhandla inför helgen. Sen direkt till gränby för att leta efter en UV-dräkt till Julius hann även köpa ett par skor till mig. 

Sen ner på torget och köpte frukt och grönsaker, det är verkligen mysigt att gå där och handla massa och billigt blir det oxå.

När jag kom hem så hade Linus redan börjat förbereda packningen. Vi tänkte packa ordning allt i garaget så när vi kom hem senare för att hämta Sigge så var det bara att kasta in allt i bilen och hämta matkassarna.
Kllippte gräsmattan, kastade sopor och allt sånt sen stack vi iväg.

Sen skulle vi hitta parkering i Stockholm vid Dramaten men som tur var så hittade vi en lucka direkt så vi gick ner till kajen och åt en glass medans vi väntade på Micke, Maria, Anne och Patrik.

När vi kom ut till Fjäderholmarna så gick vi upp på berget och åt en fantastisk picknick Micke och Maria hade med sig, salami, skinka, räkor, sallader och såser. Mycket gott.

Det dracks rosé vin och vatten.
Helt klarblå himmel och tittade ut över vattnet...
Och tittade på fotbollen... 
Micke, jag kan nog kalla honom prylbög. Han hade med sig en antenn till datorn så vi kunde titta på U21 matchen.



19.30 började "Bruden som visste för lite"
En trevlig och lättsam pjäs och riktigt rolig. Blev imponerad av Martin Björk och Peter Magnusson som man inte har sett i såna här roller tidigare.

Nu måste det förberedas för poolpartyt

Kan verkligen tipsa om att göra en sån här tripp, miljön och gör mycket, det är fantasktisk fint


Gillar inte gassande sol

Hm jag har kommit underfund med att jag inte gillar högsommaren! Konstigt va? 
Jag har alltid gillat att vara i solen så länge jag har nära till att doppa mig i något svalkande vatten. Men finns inte det så är det hemsk med värmen tycker jag...  Är jag knäpp? Jag gillar värmen men det kan gärna vara lite stackmoln. 

Igår skulle jag och Julius gå in till stan hade vi tänkt och det var inte ett moln på himlen och hade solen direkt in i vagnen. (vet inte hur man vänder på sitsen) Fick försöka hänga en filt över men samtidigt försöka få in luft så att det inte skulle bli en bastu för honom. Det var så jäkla hett och innan vi kommit ut från Vilan så hade jag druckit upp vattnet  i min vattenflaska och jag fått mina allra första blöta svettfläckar UNDER tuttarna så vi hoppade på bussen.

Vi ska ut till landet nästa vecka så jag hoppas det är lika fint väder då så jag kan ligga i poolen och mysa.
Är det någon som vet vart man köper badbyxor/blöjor bebisar kan bada i?


De senaste nätterna så har han inte sovit så bra... Nu är smekmånaden över...Det kan kanske bero på febern eller så får man se till att han in te sover för mycket på dagarna.
Är det tidigt att börja få in lite sovrutiner? Det går förmodligen inte men som det varit de sista dagarna så har han sovit längre och ganska mycket. Kanske värmen oxå. 
Ja vi får se hur det blir idag. Ska förska tänka lite på det iallfall så får vi se om det blir bättre.

Nu ska vi gå en promenad till Ica för att handla lite lunch...



Vaccination

Igår blev Julius 3 månader oh då var det dags för vaccinationssprutor. Som tur var så följde Linus med upp den här gången. Först var det vägning och mätning som vanligt och kurvan går stadigt uppåt. Så sprutorna... Två disktriktsköterskor hade en varsin spruta och Linus fick håll i honom, Han skrek som en stucken gris... och jag började gråta. Fjant, vad har hänt? Jag har blivit så blödig. 
Det gick ju över väldigt fort och han var som vanligt igen efter någon minut. Senare på kvällen så fick han ferbern man kunde få efter sprutorna. Inte så hög men han var varm och gnällig, så han fick en supp alvedon.
Jag har blivit riktigt tjenis med dem uppe på apoteket i Sävja efter våra sjukdomar. De frågar alltid hur det är med Julius och vill alltid titta på honom. 
Tänk vad apotekare på såna små ställen vet allt om allas sjukdomar och problem. 

Det har ju varit midsommar oxå...
Vi hade som vanligt helt fantastiskt  ute hos Klara och Christian på Lagnö. Vi hade ganska tur med vädret för under dagen hade vi sol, inte så varmt men det var sol. Precis när den sista leken på midsommarfirandet var över så kom regent och då regnade det resten av kvällen. Det var inte någon dans på logen i år heller pga sabotage för två år sedan så vi var hemma resten av kvällen.
Vi grillade, badade bastu, badade i poolen, lekte lekar, underhöll barnen och bara snackade skit. Det var riktigt trevligt och det var nog den lugnaste midsommar där ute. Men lika trevligt.


Idag blir det lugnt... Ska ta bort lite ogräs, hämta ut biljetterna till Fjäderholmarna inför fredagen, ha möte med elektrikern och möte med Rosen som förhoppningsvis vill leda hela vårt husprojekt.
Min mamma och pappa kommer ut och tar hand om Julius så vi båda kan koncentrera oss på mötena.


Äntligen sol!!!

Vaknade i morse och såg att solen sken. Studsade, nej det var lite överdrivet, men det var lättare att gå upp. Gick upp till garaget och hämtade vårt nya bord med stolar vi köpte på Indiska, min nya favvoaffär, och ställde de utanför dörren i solen. Hämtade frukosten och satte mig där och läste tidningen. Julius i babysittern under ett paraply. Riktigt skönt och äntligen sol.


Sen fick vi bråttom iväg till Öppna förskolan där det var sommarfest. Det sjöngs och dansades och vi fick massa glass. Julius låg på golvet och jollrade. Han fick ju ingen glass så jag tog lite extra hehe.

Gick tll Grodan och hälsade på mina jobbarkompisar och barnen såklart men de flesta sov. Kia var brun som en bajskorv, hon hade varit i Bulgarien och de hade haft bättre väder än vad vi haft.  Sen tog jag en promenad med Lisa på vägen hem. Trevligt och jag gillar henne så mycket får se till att vi hittar på lite mera saker tillsammans och inte bara träffas på jobbet.

Snabbt besök hemma, hade ju så klart glömt nycken men Linus hade lagt den på ett säkert ställe som tur var. Sen åkte jag till gummiverkstaden för att byta vinterdäcken... ja jag vet att det är VÄLDIGT sent men sån är jag.
Sen kom Linus och hämtade mig så åkte vi ut till Tuna för att träffa en gubbe som bygger hus. Han kanske ska bgga stommen på utbyggnaden så den är färdig att bara ställa upp när det är dags. 
En bra gubbe för han förklarade bra så tom vi förstod. haha Men som vanligt så fick vi fler uppgifter att ta tag i. Jäklar vad mycket att tänka på när man ska bygga om ett hus... Men det blir nog bra tillslut...hoppas jag.

Målade ju om kontoret i helgen. Gjorde inget underjobb eftersom det ska rivas om två månader så jag  målade direkt på tapeten och det blev inte så jättebra men rummet blev bra mycket mysigare. På bilden så är det inte riktigt klart ska upp saker på väggarna och lite gardiner tänkte jag.




Eftersom det har regnat i två veckor så har vi inte klippt gräsmattan på väldigt väldigt länge så det var dags i ag. Vår gräsmatta hade förvandlats till en äng.
Linus kämpade i 2 timmar och jag gick och fixade småpill men det blev sån skillnad.






Nu är det bara disken kvar... Gud vad jag längtar till vi får en diskmaskin!!!
Godnatt











Fredag

Talang 2009? Vilket pinsamt program!!! Jag har inte sett några innan finalen men var de här de bästa talangerna under hela program serien så är jag glad att jag inte tittat innan. 
Har man 7 åriga barn så kan jag tänka mig att man sitter varje fredag för programmet är verkligen för dem. Det fanns ju ingen man blev så imponerad av som man blir närman tittar på de andra länders Talang.
Den enda med sjuk talang var pianisten, men trollkarlar... har vi inte sett tillräckligt med såna? och de som sjöng, inget speciellt. RG-gymnasten tyckte jag hade gjort ett roligt nummer och det är inte många som kan göra som hon och hon var mer en talang än killen som vann. Han var ju den tråkigaste av alla!!!!!
Man tycker olika och man imponeras av olika saker och man kan bli imponerad av en trollkarl men det känns inte som en unik talang så att man ska vinna massa pengar.  
Så tycker jag.

idag har jag tillsammans med Eva, Jennie och Robin hälsat på mormor på sjukhuset. Hon har varit hostig så länge så hon får penielilin inravenöst och har fått det hela veckan. Hon var piggare än vad jag sett henne på länge det var kul men hon var less på att ligga där hela dagarna.
Julius var på sitt bästa humör och han låg och jollrade tillsammans med Robin och Jennie i sjuksängen.

 På eftermiddagen stack jag iväg och köpte målarfärg, vi ska måla om på kontoret eftersom Linus ska börja jobba hemma på riktigt nu. Kändes som att det var tvunget att göra något där för att det ska få en annan roll än skrotrum som det har varit nu.
Känns egentligen onödigt att lägga ner massa pengar på ett rum som ska rivas om två månader men det är ett måste för att man ska trivas att vara där inne.
Och eftersom det ska regna i morgon så kommer det att vara det stora projeket och jag tycker verkligen sånt är kul...

Sen var jag till plantagen och köpte lite blommor som vi ska ha på altanen plus hållare som man sätter på väggen från Indiska. Den som är på bilden fast grön.

Jag tar kort på det i morgon så får ni se när det är färdigt med blommor i och uppsatta på väggen

jag får nog sluta att gå ner på stan för jag shoppar för mycket just nu... Finns så mycket snyggt överallt och jag behöver ju så mycket oxå... hehe.


Jag har blivit eller har väl alltid varit en slarver men nu är det extremt. Jaghar ingen ordning på mina saker. Nu har jag tappat bort regnskyddet till vagnen, jag hade tappat bort kameran men hittade den tillslut efter massa samtal på ett konstigt ställe hemma i huset. Måste skärpa mig...

Nu har vi käkat underbar mat, Julius somnade precis och regnet smattrat mot taket. Även om man vill ha fina varma kvällar så kan jag tycka det är mysigt med spöregn, så länge man är inne. fattas bara åskan så är det perfekt.

Nu ska jag mysa med min kille.



Städhumör

När jag får ett sånt här städryck så blir det verkligen kaos i hela huset. Man får bara hoppas att städhumöret håller i sig tills allt är klart. Det värsta man kan göra är att sätta sig vid datorn för då brukar det försvinna. Och vad gör jag när det är som mest grejer överallt och böblerna står i en delen av huset... Sätter mig och skriver ett inlägg här, kollar bilder på facebook och pratar med folk på msn. Jag ska bara... och nu ska jag bara sen ska jag fortsätta.

Var och vägde och mätte Julius idag på förmiddagen. Han fortsätter att bli större som tur är... Han är nu 64 lång och väger 6.6kg en tung rackare. Nu fick vi även en tid för vaccination... De ska ta två sprutor på honom och de tar de samtidigt, en pruta i varje ben, jag hoppas Linus kan vara med då.
Sen var det snabbt iväg till tandläkaren för att putsa och ta bort tandsten... Det gjorde inte ont och jag hade tydligen inte så mycket. Blev dyrt iallfall men nu behöver jag inte gå dit på ett år igen.

Gick och kollade på rean och hittade en jacka och en tröja på MQ. Jackan var rosa och nedsatt 50% så jag slog till på en gång... Man kan hitta ursäkter till allt. haha

Sen har jag inte gjort så mycket idag förutom att stöka till här hemma. Måste ta tag i det nu på en gång så det blir klart innan natten.

ciao


Sjukdom igen

Nu ligger Linus med feber och halsont igen!!!! När ska det här ta slut? Han började samtidigt som mig med en ny kur för att det inte ska gå runt. Vi får hoppas det är ett virus och inte någon bakterie som ligger kvar. han ska till läkaren i morgon.

Hade en mysig kväll ute i Björklinge igår. Efter maten var jag och mamma ute och gick i 1,5 timme. Vi var ner till sjön och de hade gjort så fint där nere. Sjön låg helt spegelblank och jag ville bara hoppa i vattnet. Det är riktigt fint ute i Björklinge, vi får åka dit och bada när Julius blir lite äldre.
När vi kom tillbaka in så åt vi rabarberpaj med vaniljsås!!! 
vi var kvar där ute till kl 23 sen åkte vi och hämtade Linus i stan. När vi väl kom hem så var Julius pigg och ville inte sova så Linus var uppe med honom ett tag och då passade jag på att sova.



Man blir så stolt när han klarar av något nytt, förmodligen är det bara föräldrarna och morföräldrarna som blir stolta över att han kan lyfta huvudet när han ligger på mage. Men visst är han duktig?!



Idag ska vi träffa Föräldrargruppen och temat idag är trafik. Vi har slagit ihop två grupper så jag struntar i att baka idag... Latmasken tog tag i mig precis för de sa att jag inte behövde baka för att det var två grupper. Såklart att jag struntade i det då. Knäpp man är.
Hinner kanske göra en paj... Vi får se hur lång tid allt tar... Ska ju vara där om 45 min... Kanske hinner.

Sen ska vi fira USM-bronset med tjejerna. Vi ska äta på amazing Thai och sen kolla på film hemma hos Sara.
Jag hinner nog inte var med på filmtittandet för jag ska på möte hos Eija om framtiden.

Nu skajag försöka göra ett försök med pajen, ska bara duscha och packa väskan först, ut och plocka rabarberna... i regnet... ja vi får se hur det blir. Just det jag måste hinna äta lunch oxå... 



Babysim

Idag har jag anmält Julius till babysim!!!! Det är inte star förrän i augusti men jag tänkte att jag för en gång skull ska vara ute i tid.  Sen är bara frågan vem som ska gå med av mig och Linus. Båda vill men jag tror att det bar är en förälder som får följa med... Linus tyckte jag var lite egoistisk i frågan. Men tänker jag efter kanske det är bättre om Linus går med för tänk om jag blir en mesmamma och tycker det är jobbigt att doppa honom under ytan . haha. Vi får prata om det... Om vi är på Fyrishov så kanske jag kan passa på att simma lite och så får jag lite egentid. Ja vi får se.

Jag har även anmält oss till sångleken på kyrkan till hösten. Det har jag hört ska bara så kul för barnen och man behåller samma grupp upp till skolan börjar. I grupperna är det bara tre månaders skillnad på barnen så blir anpassat till deras ålder, känns bra tycker jag. Ska bara få med mig de andra mammorna i föräldrargruppen.

Idag har jag varit hos tandläkaren... Inga hål!!!!! nu har jag inte haft några hål på massa år men jag har ångest varje gång jag ska dit. När jag var liten och upp i tonåren så hade jag alltid hål i mina tänder och det var inte bara ett utan minst 4 st varje gång.
Jag tyckte det var så jobbigt att gå till tandläkaren så när man skulle börja betala var jag inte där på 8 år!!! Förstå den ångesten att gå dit först gången på så länge och veta att senast jag var där lagade jag sju hål. Vad billigt det skulle bli. Då hade jag två lagningar som lossnat sen har jag inte haft några hål. skönt.
Nu ska jag tillbaka på torsdag och putsa och ta bort tandsten för första gången... Gör det ont?

Ikväll ska vi ut till Björklinge för att hälsa på mormor och morfar. Jag har verkligen börjat prata om dem som mormor och morfar nu inte mamma och pappa. Konstigt. Jag har ju alltid kallat dem mamma och pappa men de ha helt plötsligt fått en annan uppgift.
 Världens bästa mormor och morfar!!!


skickar med länken på den lilla artikeln om mina gympatjejer.
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=333-AV_ID=918409,00.html?


Sigge trivs verkligen i den här årstiden. Man ser honom inte så ofta men när han kommer in så är han så kelig och mysig.Han har fått fästing medel men han får alltid några i veckan. Fy vad de är äckliga!!! Varför finns fästingar, känns som de inte har någon funktion utan bara sprida sjukdomar. Så han får inte vara i vårt sovrum längre. Här hittade han en ny favoritplats.





USM 3:A

Tjejerna har varit helt otroliga i helgen!!!!
Tävlingen började i går med en helt fantastisk tumbling!!!!  De har aldrig kört så bra och jag rös och tårarna rann. De fick 8.7 och det var näst bästa poängen i den grenen. I trampett så hade de två fall och lite skräpiga 1 1/2 skruvar men helt klart godkänt och fick 7.85.
SÅ var det dags för friståendet!!! Vår paradgren. Fantastiskt kört, inte en miss på obligorna men lite osamtidigt pga låg musik men vi fick hela 8.7!!!
Vi slutade 2:a i kvalet efter Örebro.

Nu ville vi inte tävla någon final, kunde det inte vara klart nu? haha.
I finalen var de så lugna och de hade så kul ute på golvet.
De körde ett bättre hopp men hade tyvärr två fall och fick 7.9
Tubling var ju svårt att köra så bra som dagen innan men de var nästan lika bra... inga fall men lite tung landningar. 8.4
Så strålade de i friståendet och fick 8.6
Vi slutade på en 3.e plats. Tjejernas första medalj!!!
De var de verkligen värda och de bara skrek av glädje!!

Nu sitter jag på tåget hem, Julius ligger bredvid och bara tittar och myser. Han blir  11 veckor idag, herregud så fort det går...
När går man från att prata veckor till månader?
Det är ju bara de som har barn som pratar veckor och de andra frågar alltid hur många månader är det?

Jag har hunnit rösta oxå... Jag hoppas ni andra oxå har gjort det. 
Jag tänkte lite annorlunda i det här valet och jag tror att de flesta gör, Tänkte mer på vad vi är duktiga på i Sverige som de måste jobba mer med i EU. Jag tror ni förstår vad jag röstat på, sen kryssade jag i en ung kille på 25 år för jag tror de brinner mer för det och tänker i andra banor än de gamla gubbarna och tanterna.

Nu vill jag bara hem, jag är trött och hungrig.





På tåget till Ystad

Puh, det var svettigt tills man satt på plats på tåget.
Det  var så otroligt många människor som skulle på tåget och alla ville på först, så jag stod kvar och väntade eftersom det kändes bäst så... När jag väl kom på tåget med vagnen så fanns det såklart ingen plats att ställa vagnen eftersom alla hade ställt sina väskor där. Var även tvungen att fälla ihop den och jag som verkligen att packat allt i påsar och ställt under vagnen... Inte så smart kanske men då vet jag det till nästa gång. 

Medans Julius låg i vagnen sprang jag till min plats med väskor och påsar och när jag kom tillbaka så hade det bildats en lång kö av folk som ville förbi. Ut med vagnen igen så de skulle komma förbi. Så tog jag Julius och gick till min plats, kunde ju inte lägga honom själv så lämpade över honom till en tjej som satt där. Trodde att hon kanske var runt 25 men det visade sig att hov var 15!!! haha, bra koll. Tillbaka till vagnen, ut med alla väskor som stod där, samtidigt som jag hör Julius tokförbannad ihop med vagnen och in med den i facket och på med väskorna sen snabbt till Julius som hade blivit riktigt arg och skrek som en stucken gris. Tjejen såg ganska stressad och besvärad ut.
Väl på plats var jag blöt av svett och Julius hungrig

det är väl lite konstigt när man bokar biljetter till sig själv och ett barn som är under 6 år att man inte får platserna bredvid varandra... Julius plats var bakom min! Men det löste sig tillslut på trasslig engelska för killen som hade platsen var tysk.
Nu ligger han och sover som bäst.

En sak till som är bra med internet ombord är att jag kan följa Söderlings semifinal live!!!
matchen börjar kl 13 och det vore så kul om han vann.

Småtjejerna berdvid mig (sofiaflickor) är 15-16 och det är sånt tjatter på dem hela tiden, inte jobbigt men jag sitter nästan här och är generad!!! Det är så mycket snack om killar och skit om andra tjejer. Herregud så tjejer är. Ja jag vet, var förmodligen så själv men de tänker inte på att det sitter 100 till i samma vagn.

Hur går det då för våra tjejer i helgen?
Första målet är att komma till finalen. Vi slutade 4 på u-cupen i höstas men de brukar vara stor skillnad på tävlingarna för alla lagen "toppar" dem just till USM. Vi kör med samma lag och jag tror vi kan ha chansen på medalj om vi står på våra varv.
Friståendet har de varit tävlingsklara med sen JSM så där har vi bar finslipat och verkligen jobbat på detaljer och svårigheterna. Målet där är topp tre.

Nu ska jag underhålla Julius lite...



Vår hektiska helg

Helgen som var var en hektisk helg för alla i familjen.

Linus har det fullt upp inför sommarpremiären den här helgen.  De bygger en balkong på övervåningen och förra veckan var det svårt att förstå att det skulle bli klart men när vi var där igår så är det nästan klart. Lite småfix bara... Som att jag ska dit idag och skruva ihop soffor. Jag tycker verkligen sånt är kul så det gör jag så gärna. Även om inte vädret kommer bli det bästa i helgen så tycker jag verkligen att ni ska ta er dit.

Jag och Julius har varit på SM i gymnastik fre-sön. Och som vanligt var det årets varmaste och soligaste dag!!! Varför är det ALLTID fint väder när det är gympatävlingar?!!!
Alltid så kul att träffa gamla trampolinare, tränare, truppare mm. Vi träffas bara en gång om året om det inte är så att de oxå är tränare och åker på samma tävlingar som våra gymnaster.
En gammal bekant som jag inte sett på 12 år är Raymond, min gamla AG tränare, var där och tittade. Han hade inte förändrats ett dugg, han såg precis likadan ut som när han stack från stan. Kul att träffa honom för jag har tänkt en del på honom och undrat hur han mår och det verkade vara bra.

Den uppgiften jag hade på SM var att vara kommentator tillsammans med Robert Andersson på Webben under trupptävlingarna. Under kvalet kunde jag bara var med och kommentera pool 1 eftersom vi skulle på bröllop vid 14. Så när jag satt och pratade fick Klara Vara barnvakt för första gången.
Vi hade tagit med hörlurarna och han var nyäten så det skulle nog gå bra. Men han gillar ju inte att ha hörlurarna på sig och han gillar inte att sitta still en längre tid så Klara fick inte sitta och njut av första delen av tävlingen. 
Sen var det fort iväg till bröllopet...

... som var i stadsparken.
Ett helt fantastiskt bröllop! Vi fick stå på kajen i stadsparken framför båten och allt började med att Sandra och Emilias sjöng och spelade fantastiskt fint.
Därefter kom Ankan och Elize ut på båten och vigseln satte igång. 

Det var så lagom och fint  och massor med folk stannade till och tittade. När vigseln var klar så så spelade Sandra och Emilia en sång till samtidigt som vi fick blåsa blåsbubblor. Fint!!!
Sen fick vi gå ombord och äta supergod buffé och trevlig underhållning av Maria och Anette (ni som varit mycket på BJ vet vilka jag pratar om) Vi satt ute för det var fruktansvärt varmt för Julius och där uppe fläktade det iallafall. Det blev lite gnälligt ett ta g med tillslut så somnade han.


Vi var ute och åkte med båten i ca 4 timmar och det blev en riktig partybåt och när vi åkte upp för ån så sjöng alla på båten och de som satt längs ån hängde på. 
Det blev lite mingel på Flustret innan vi gick till Bistron där festen fortsatte.

Julius höll sig vaken till 23 med att sova små kvartar hela dagen och var som en solstråle hela dagen (förutom en stund på båten) 
Jag vet inte hur vi kunnat få en sånt lugnt och snällt barn? Men just nu är det så kul för det funkar och ha med honom överallt för han trivs överallt, får passa på för det ändras säker snart.
När vi kom hem vid 23 så somnade han som en stock och vaknade inte förrän kl 8 dagen efter!!! Lyx.


Söndagens SM var seg + att det var träning med j-truppen efter. Jag var så trött och hade så ont i kroppen, hade burit så mycket på Julius under helgen var anledningen... Trodde jag. Men det visade sig på måndagen att jag fått min tredje halsflus!!!!!!
Fick jättehög feber, låg med 39,5 hela måndagen. Fick inte ner den med Alvedon så mamma fick komma hit en stund och ta hand om Julius innan Linus kunde komma hem. Fruktansvärt jobbigt.
Så nu har jag och Linus börjat om på en kur tillsammans för att vi inte ska smitta varandra igen. Vi får hålla tummarna.

Nu mår jag bättre och jag laddar för resan ner till Ystad i morgon. Jag och Julius åker tåg ner och tävlar USM med tjejerna.
Har internet på tåget så det kommer bli fler inlägg.

RSS 2.0