Äntligen

YES under hela dagen igår fungerade amningen otroligt bra!!!! Behövde inte Linus hjälp + att Julis tog det andra bröstet!!!!! 
Det var en otrolig sten som lossnade från bröstet och nu har jag ingen ångest över det.
Men han äter ganska ofta... vi siktar på att han ska äta var tredje timme men under dagen igår så var han hungrig varannan. Eller bara snuttig. 
Vi pratade napp igår... Vi har ingenting emot att börja med napp för det är en väldig bra tröst när inget hjälper. Men att använda den för att han är snuttig, är det lathet? Vi köpte nappar men vi använde den inte... Men samtidigt så kan jag väl inte amma varannan timme heller, eller?
Jag har många frågor till BB på väg i morgon, speciellt om amningen. Hur länge ska han sutta? Slutar han när han är mätt? Ska man avbryta så han tar andra bröstet eller tar man ett bröst åt gången? Hm... många funderingar.

Sen har jag en ständig ångest. Jag vet inte vad den beror på, kanske ansvaret jag fått? Kanske för att jag känner mig så behövd. Sen lite gentemot Linus, vill att han ska var lika delaktig men det är ju inte riktigt så att han kan vara det på samma sätt. Vill inte att han ska känna sig utanför. Så all den andra tiden så får Julius mysa med pappa. 
Men det blir jobbigt om man ska ha oro i magen resten av livet... Ska det var så eller släpper det med tiden?


Linus och Julius på sjukhuset... 

Känslor...

Det är så mycket känslor som strömmar genom kroppen så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen...

Många frågar hur ja mår och känner efter mitt kämpande...   Men jag mår väldigt bra... det bästa med kroppen är att den glömmer smärta väldigt fort. Jag kan inte komma ihåg någon smärta alls, ja vet att jag hade ont men inte hur det kändes, och det är nog tur.' Jag fick ju lite hjälp oxå av min bästa vän Lustgas och min absoluta bästa vän Epedral. Epedralen skulle hjälpa i 10 timmar men efter 5 kom mina krystvärkar igång så det blev ett kort besök i himmelriket.

Jag hade nog aldrig klarat de här dygnen utan Linus. min hjälte och räddare. Trodde att jag älskade honom riktigt mycket men efter det här finns det inga gränser. Han fanns vid min sida konstant och peppade mig vid det jobbiga men samtidigt lättade upp stämningen när det gick. Han är fantastisk.

Tiden på avdelning 96D, där vi fick vara dagarna efter snittet för att hålla såret infektionsfritt + mitt blodtryck. Fick vi så mycket stöd och hjälp med att komma igång med vårt nya liv.
Amningen var ju lättare sagt än gjort... Jag vet inte vad jag ska skriva för det är ett jobbigt ämne. Man tror att det bara är att sätta barnet vid bröstet så löser sig allt... Men nej.
Jag fick det jättejobbigt och Julius fick inte i sig mat och tappade 500g första dygnet och blev tvungen att amma varannan timme+ ge ersättning + pumpa brösten direkt efter i ett dygn.
Det gick bra under dagen men mot kvällningen gick det sämre och sämre för Julius var så mätt. Men vi var tvugna att få i honom allt och det kändes som man tryckte in bröstet i munnen på honom och vid 02 var det kört, då vägrade han och då fick vi bara ta ersättningen.
Varje gång jag skulle amma honom eller så är det fortfarande, har ja ångest och är livrädd för att han inte sa ta bröstet. Det har varit mycket tårar de gånger det inte gått och man får ta djupt andetag och börja om... På sjukhuset var det bara att  trycka på en knapp så fick man hjälp med amningen.
Så när de sa att jag skulle åka hem så fick jag nästan lite panik och känslotåget var i rullning. 
Har ju hört att man kan känslorna kan sätta fart när amningen kommer igång men att det skulle var så här lätt till tårar är helt sjukt.
Grät säkert i flera omgångar på vägen för ingenting. Vi försökte gå en liten promenad i stadsparken eftersom jag int evarit ute på en vecka, men började återigen gråta så vi fick hoppa in i bilen och åka hem.

Amningen har blivit bättre och bättre, han tar bara ena bröstet men pumpar ut det så vi matar honom med flaska nätterna.
Känns helt okej och Linus kan hjälpa till på ett helt annat sätt.
Självklart försöker vi få igång det andra bröstet men det verkar trögt... Jag säger vi för Linus måste hjälpa till än så länge. haha Se till att Julius ligger rätt och mest för det moraliska stödet.


Förlossning på 76 timmar!!

Japp nu är han ute, en helt underbar varelse som kommer att heta Julius!!!


Ja det var inte en helt  lätt förlossning kan jag säga och allt slutade med ett snitt efter 76! timmars kämpande. Varav 8 av dem var krystvärkar.
Allt gick bra till slut men jag var verkligen helt slut.

Anledningen var att själva öppningsfasen tog riktigt lång tid och det är inte ovanligt för oss gamla avdankade gymnaster.
Värkarna började 04 på torsdag morgon, när vi åkte in till förlossningen kl 00 på natten hade jag öppnats hela 0 cm. VAr bara hem och sova. Lättre sagt än gjort med värkar var 10:e minut.
Stod ut fram till kl 18 sen ringde jag in och frågade om jag inte kunde få något som gjorde att jag kunde få sova hela natten, 
Skulle komma in till förlossningen till 23 för att hämta tabletter för att sen åka hem igen,men då hade jag fått för högt blodtryck och var tvungen att stanna kvar. Plus att på 44 timmar hade jag öppnats.... 1 cm. jihuuu.

Sov som en stock i till 03 och sen en omgång till fram till 06 och då var jag öppnad 2cm och hade då förhoppningar på att just lördagen var vår dag för att få barn... tji fick jag. Det stannade upp där... hela dagen och fram till kvällen, men den hände det saker vid 22...
Jag fick krystvärkar! Och var bara öppen 6cm... men till slut öppnades jag iallafall men då kom det en nedrans kant på livmodertappen som vägrade ge med sig. Och de sista 6 timmarna så sa banrmorskerna att vid nästa krystvärk skulle barnet komma. Tillslut så hade jag ingen ork kvar och jag bad dem att stoppa upp allt för jag hade verkligen ingen kraft kvar för då kom värkarna varannan minut.
De försökte stoppa upp och det blev lugnare men jag orkade inte ta hand om värkarna så jag låg bara och kved och var någon konstig dvala. Läskigt var det för jag hörde alla men kunde inte riktigt förstå någonting. 

Men det visade sig även att bebisen låg med näsan uppåt och det gjorde det ännu svårare för den att komma ut.
en läkare kom och bestämde att nu fick det var nog och jag blev uppskickad för ett akut snitt inom 45 min. Det var min räddning för jag hade verkligen inte klarat av att bli igångsatt igen.

Här är lite kort info om vad som hände. mer kommer men nu ska jag amma igen.

Kram

Uppsala i semi

Uppsala slog ut Plannja och gick till semi för första gången på 13 år!!!!!! Grymt kul. Över 2000 på läktaren och det var ett riktigt drag. Synd bara att man inte får se fortsättningen. Jag hoppas verkligen jag fått barn då...

Idag var det besök på MVC, mitt blodtryck var högt så jag fick lägga mig och vila en kvart och sen var den nerepå det normala igen.
Vi pratade om mitt misstänkta fostervattenläckage och hon tyckte att jag skulle åka upp och kolla upp på det på förlossningen. Barnmorskan ringde först bedömmningsenheten och frågade hur jag skulle göra men de tyckte att hon kunde undersöka mig istället. 
Så då fick jag göra en gynundersökning. och det var det värsta jag varit med om.... Jag vet inte varför men det har aldrig gjort ont förr men nu sved det och gjorde fruktansvärt ont.
Hon kunde inte se om det var fostervatten eller om det var den sk slemproppen som öll på att luckras upp. Men ingen fara iallfall. 
Hjärtljudet var som det skulle och bebisen verkade må bra...'
Fick en tid nästa onsdag på bedömmningsenheten för att bedöma om jag behövde sättas igång eller inte.. hoppas inte.

Nu ska jag vila en stund för sen ska jag åka till Frida och fika. Vi har försökt att få ihop en träff i flera månader utan att lyckas men idag hittade vi en tid.

Gudfar, Marcus skulle komma hit och äta ikväll men vi bestämde oss för att gå ut och käka istället. Han ska åka ner till Spanien och jobba ett tag så det blir en avskedsmiddag med lite fler folk istället.
Han skulle ju verkligen att barnet skulle ha kommit nu så han hann träffa sitt gudbarn innan han åkte. men vi får se, har en vecka på oss.

Vi ska iallfall gå och käka på Jay Fu´s. Smaskigt ska det bli, har hört massor av bra om det så det ska bli spännande.
Jay Fu´s är en ny restaurang i saluhallen. Mer ett steak house med lite asiatiska inslag har jag fått för mig. Kan berätta mer i morgon.


Nu ska jag sova lite... 

Njut av solen

 


Jag sover mycket

Tack för alla omtankar om att jag ska ta det lugnt... Jag gör verkligen det oxå, det kanske inte låter som det här på bloggen men hur kul är det att skriva om hur mycket jag sover och ligger och latar mig i soffan.
Jag sover ofta till 8 och då går jag upp och äter frukost med L innan han åker till jobbet sen går jag och lägger mig igen och sover till 10. Ofta blir det en stunds sömn vid 14 oxå sen somnar jag vid 22 på kvällarna.
Och all den tiden jag inte är ute och rör på mig sitter jag i den här förbannade soffan och gör ingenting.
Om man jämför mitt liv innan jag blev gravid så tar jag det riktigt lugnt. Och jag tycker det är jobbigt att inte orka göra så mycket och går med ständigt dåligt samvete för att jag bar sitter och glor.
Vet att jag behöver det ,men  det är ju så som jag är som person. Har alltid haft någonting på gång.
Men jag ska tänka på att försöka ta det lite lugnare...

Idag ska jag inte göra någonting på dagen men beroende på hur jag mår i kväll så ska vi gå på basketen. Uppsala har chansen att avgöra mot Plannja idag.


Nu ska jag lägga mig i soffan igen och titta på en massa tråkiga program eller kanske leta upp en gammal film.

Tjipp tjipp

Håller igång så dagarna går

Jaha, inget på G än.
Har försökt hålla igång här hemma och åkt iväg på en del saker men orken tar slut så plötsligt.
Igår var det fantastiskt väder och jag satt på altanen i solen några timmar. 
Vi bestämde oss för att åka och kolla på kakel till badrummet och köket. När vi kom dit så visste vi redan vad vi ville ha så det är klart.
Åt lite lunch sen åkte vi till Gränby Centrum för att se den nya delen. Det var där orken tog slut och vi var tvugna att åka hem
När orken tar slut så där, så blir allt så tungt och jag orkar knappt gå. Varje steg gör så jäkla ont och man får gå långsamt och inte så långa steg.

Väl hemma så sov jag en timme sen åt vi middag och tillbringade kvällen framför tvn.

Idag ska jag äta lunch med en kompis jag inte sett på jättelänge som jag verkligen saknar. Det ska bli så trevligt!!!!
Sen har jag lovat att åka till jobbet att äta mellis med alla barnen.
Har inga planer för kvällen men jag håller ju igång rätt mycket på dagen så det kanske är bra att ligga hemma och vila.

Ska ringa MVC oxå... har varit rätt yr den sista tiden så de på förossningen tyckte jag skulle ringa och kolla blodtrycket.
Jag ringde förlossningen i går morse för jag jag visste inte om vattnet gått eller inte.
Låter kanske lite konstigt.
Men under hela lördagen så läckte jag trodde jag... men när L läste på så sa han att vattnet oftast bara sipprar ut när man är förstföderska.
Så jag ringde upp för att kolla hur man skulle veta om det inte var att man bara läckte eller att vattnet verkligen gått.
Skulle bara hålla det under kontroll. Och under gårdagen så var det inga problem.

Nu kommer det in bilder på magen igen... från i onsdags, har alltså blivit större. Eller magen har mer börjat hänga.  haha

Den här bilden är äcklig. Magen ser helt galen ut!!!Den ser mindre äcklig ut på den här bilden, tycker jag iallfall. 
Upptäckte idag att jag fått två bristningar på magen!!! Jag var så glad att jag klarat mig men nu kommer dem. Hoppas att det stannar därså att det inte blir på hela magen...

Nu är det dags att åka iväg.

Ciao

En bra men tung dag

Igår var jag på After Worken på Flustret en stund tiilsammans med Katrine. Vi lyssnade på Du&Jags första set kl 18 men det var svårt att få liv i publiken. de var väl inte tillräckligt fulla. 
Men vi tog senare bilen till Tilltugg där Katrine drack vin och jag ginger ale. Vi hade det riktigt mysigt och vi satt och snackade och åt lite till 21.30 och då var jag helt slut...
Skjutsate Katrine till en kompis sen åkte jag hem och somnade som en stock.

Idag, har det varit full fart.
Åkte till ikea och köpte en kattkorg till Sigge, vi ska försöka få honom ur spjälsängen... (låter som att vi redan har en unge)
Åkte ner på stan och kollade lite på bandyeventet. Där var det barnendag, nallesjukhus, snickarvekstad och Tobbe trollkar som var helt galen på scenen.
Mamma, pappa och Micke kom in till stan så vi åt lunch tillsammans... På Max.
Sen hade L fixat så jag skulle få en sittplats på hedersläktaren under Sirius-Edsbyn matchen så vi åkte ner på Pre-Game på Flustret i några timmar.
Men när det var dags för match var jag helt slut och hade ganska mycket förvärkar. Så vi åkte hem istället och kollade på matchen. De förlorade stort så det var rätt beslut. 

Värkarna jag har haft idag har varit starkare än de jag haft förr och de har kommit lite oftare, och det trycker på ganska mycket... Men nu när jag sovit en stund så har det lugnat ner sig.
Vi åkte och köpte massor av godis och chips så nu laddar vi för en kväll framför tvn.

Melodifestivalen ja... Det är många bra låtar i finalen i år tycker jag och har inte någon direkt åsikt om vilken låt som ska vinna... Jag vill inte att Molly och den där Sofia ska vinna, sen har jag EMD, Alcazar, Ugglas och Operan som favoriter, jo Sarah får jag inte glömma heller. 

Vi får se ikväll.Orkar inte hitta på något

Är så trött på att inte ha något att göra... Skulle vilja göra massor men allt gör lite ont och allt är jobbigt, förutom att sitta still eller ligga i soffan.
Skulle vilja gå ut och gå en stund men det får bli en sån liten promenad och då känns det så meningslöst.  Men jag kanske ska ta mig ut på en liten promenad för att få lite friskluft.
Igår gick jag bara ut och hämtade posten. haha inte mycket till friskluft.

men jag skanske ska på After Worken på Flustret för att se Du&Jag men bestämmer mig lite senare. De spelar vid18-19 så kan jag gå hem sen.


Idag har jag fixat present till L som fyller om en månad!!! Det kommer bli så bra och jag vill bara berätta men nu ska jag hålla hemligheten. Kan inte berätta här heller eftersom jag vet att han går in och kikar ibland. Men jag ska berätta sen när han fått den/den/dem ja vad det nu är.

Ikväll kommer jag att vara själv för L ska iväg på en gubbmiddag med smoking och cigarrer kan jag tänka mig. Men han har telefonen beredd och kommer direkt om något skulle hända.
Så om ni vill hålla mig sällskap så är det bara att komma förbi... eller ring först kanske. 

Har inte känt så mycket än... spänner lite extra i magen men annars är det lugnt. Börjar tvivla på att det kommer ut en bebis...
Men tack för alla fina meddelanden, sms och samtal.
Jag laddar och hoppas på att det kommer snart.

Hej så länge

Ett sent inlägg...

...Skapar tydligen förhoppningar i min omgivning. Inte så konstigt kanske  men nej, det är inte på G än.
Vaknade flera gånger i natt av att jag hade ont i magen på ett sätt jag inte känt förr så jag trodde det var på gång men det gick över varje gång.
Under dagen har det varit lugnt. Jag har putsat fönster och satt upp nya gardiner i Vardagsrummet. Det blev lite ljusare och lite vårkänslor när solen kikade in en liten stund...

Annars har jag bara tittat på tv, lyssnat på radio, spelat spel på mobilen och sovit några timmar

Vi pratade om att vi skulle på bio i kväll, Valkyria, men vi bestämde oss för att bara vara hemma. Det är L enda kväll han kan komma hem i tid utan att ha något planerat. Och jag tycker att det är skönt att bara vara hemma.
Ska göra en chili com carne, har aldrig gjort det  men det kan väl inte vara så svårt. Vi får se.

Tillbaka till tv-tittandet


Jaha, då var det dagen D.

Nu har man pratat om den här dagen sen ultraljudet i september. Eller kanske inte dagen men datumet... 11 Mars...
 Men har det kommit någon rackarunge.... nej. Jag hade inte räknat med att beisen skulle komma på dagen heller, men man hoppas ju.

Hur känns det nu då?
Hm... jag vet inte, jag tycker att det trycker på mer neråt och jag har ont i magen lite till och från.
Så jag hoppas jag slipper gå över alltför länge.

Jag har varit på jobbet hela förmiddagen och sen ätit lunch med underbara Katrine.
Hon är verkligen en frisk fläkt att få umgås med. Borde bara göra det lite oftare för man blirså gladefter en stund med henne. Vi bestämde att jag skulle följa med på After Work på fredag för att lyssna på Du&Jag... om det går. 

Åkte hem och satte upp draperiet i sovrummet.  Som jag skrev tidigare var vi tvugna att riva ut garderoben pga vattenläckan och har inte tapetserat där garderoben stod. Vi ska ju göra en storrenovering och ombyggnad av huset i höst och tyckte det kändes onödigt att fixa till det med tapeter.
Vet inte riktigt om jag tyckte det blev så bra som jag tänkt mig men det blev iallafall bättre än innan.


Före


Efter...
Nu ska jag bara skaffa tyg till ett draperi till själva hyllan så mina kläder göms.
Ser ut som om jag inte någon ordning, men det har jag. haha


Kvällen då? Åka till hallen och lämna böcker till Josse och Anna, sen laga lite mat och så hamnar man förmodligen i soffan igen.
Idag är det dags för Sirius-Edsbyn igen... men inte på tv vi får väl lyssna på radion.

Ha en skön onsdgskväll...


Har vattnet gått?

Efter flera nätter med god sömn kom en natt med väldigt lite sömn och mycket spring på toa.
Varje gång jag somnat har jag drömt om att det det är dags för förlossning på olika sätt.
Det har varit så verkliga drömmar så jag har sprungit (inte riktigt kanske) upp för att kolla om det är så.
De flesta drömmar har varit att vattnet har gått och det har verkligen känts som att sängen har varit dyblöt. Andra drömmar har varit att jag haft värkar var 3:e minut och det varit dags att åka in... Sen har jag haft blödningar. Hm.. så i natt har jag varit med om mycket och det kanske inte är så konstigt att börja drömma så här. Det är ju bara 
en dag kvar till det magiska datumet... 11 Mars.
Kommer gå över för det känns så lugnt i magen... Bebisen rör sig som den brukar men förvärkar har jag inte haft några de senaste dagarna... Den kommer nog snarare den 25:e än de närmaste dagarna.

Nu har det börjat dimpa ner bebisar av dem som skulle ha runt mitt datum, antingen har de kommit för tidigt eller precis på dagarna... Lyckostar.

Idag snöar det mycket igen... Jag vill ha vår nu... Sol och takdropp...

Ja, vad ska jag hitta på idag? Ikväll kl 19 ska jag på basket. första kvartsfinal matchen mot Plannja, Det vore kul om de kunde ta sig längre än till kvarten i år eftersom de spelat så bra hela året.
Igår var det en nerös kväll med tanke på alla slutspel som är. Det blev iallafall vinst för Sirius!!!!

Ska kanske hoppa ur sängen och äta lite frukost så får vi se om jag hittar på något spännande under dagen. haha

En bra dag

Gick och la mig kl 21.30 igår, direkt efter melodifestivalen , för att verkligen vila upp bäckenbenet. Det har inte varit någon lätt dag idag. Hade så ont, precis allt jag gjorde var en smärta jag inte varit med om förr. Det kändes som jag skulle klyvas i varje rörelse. När jag kom hem efter Robins 15-års kalas så atte jag mig i soffan och grät en stund och efter det kändes det lite bättre. hehe

Men liggande i sängen i 12, 5 timme gjorde susen. När jag vaknade i morse och gick upp så gjorde det inte alls lika ont. Nästan ingenting faktiskt och det blev helt plötsligt en dag med många möjligheter.

L åkte iväg och köpte dunderfrukost med mozarella, tomater och avokado till det färska brödet. Köpte juicen som jag är helt besatt av just nu, Brämhulst nypressade Blodapelsin. Helt fantastisk.

Sen satte jag igång med att sy upp tyget till "draperiet" jag ska ha i sovrummet och det tog verkligen hela dagen!eller från 13-17 iallafall.. men nu är det färdigt så nu får L sätta upp det i kväll.

Nu ska jag städa upp lite och sen ska jag sätta min ner och ta det lugnt igen.

Idag har det varit sånt tråkigt väder. Helt igenmulet och någon konstig nederbörd, vet inte om det är regn eller snö, inte så mysigt iallafall. Nu vill jag ha vår och sol. 
Sätter in en bild från Thailand i november inte så solig bild men det var varmt och skönt. Och jag tyckte jag var så stor här. haha


Ha en skön söndag. 
Känns jättekonstigt att inte var och träna tjejerna. Vill vara där men jag känner att jag orkar inte stå där i 5 timmar längre. så jag får vara en latmask och dega i soffan istället


Några bilder

Ont i fogarna Linda, här får du äntligen en bild på vagnen. En svullen Tessan Så här fick jag lägga in bilderna, alltså i efterhand och kopiera och greja. Struligt.

Irriterande

Vad inläggen blir konstiga. Ihoptryckte och det går inte att lägga in bilder. Irriterande. Hoppas ni orkar läsa dem iallafall. Tess

Halkat omkull!!!

Oj, skrev inte något inlägg igår och fick en del samtal och undran om jag hade fått åka in till BB. Men så är inte fallet... Jag hade inget vettigt att skriva igår bara. Kanske jag inte har de andra dagarna heller men igår hade jag bara ingen lust. Igår var jag och L och hämtade vagnen!!! Vi hade beställt en Brio Happy kakigrön och en röd liggdel till. Både jag och L hade för oss att det skulle vara en mörkare röd men när de kom utrullande med vagnen var det en klar röd liggdel. Blev kanske inte så snyggt som vi hade för oss men den blir färgglad iallfall. Här Linda, nu får du äntligen en bild på vagnen. hehe Kändes iallafall väldigt konstigt att gå ut från Babyland rullande på VÅR EGNA vagn. Så nu står den i garaget och väntar på att det ska komma hem någon att ligga i den. Svängde förbi Ikea och köpte 15 m vitt tyg som jag ska sätta upp på väggen i sovrummet. När vi fick vattenskadan drog vi ut garderoben och där bakom hade vi inte tapetserat så det ser förjävligt ut just nu. Så jag tänkte att jag sätter upp tyg där bakom så länge. Vi ska ju riva ur alla rum i höst så det kändes onödigt att tapetsera för bara för några månader. Men det är ofta så att jag får en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut... men det blir oftast inte så. haha Vi får se, jag ska pyssla med det idag. Efter Ikea besöket åkte vi ner till Oasia och åt en helt underbar middag. Har ni inte varit där och ätit så måste ni göra det. Jag åt kycklingbröst och L Kalvfilé och till efterrätt tog jag chokladkaka med karamellglass. Åh det vattnas i munnen när jag tänker på den. Fantastisk!!!! Sen var vi på bio, Mannen som hatar kvinnor!!! Den var riktigt bra, det är inte ofta man tycker det när man läst boken innan. Allt var precis som jag föreställt mig och de hade tagit bort rätt saker som inte hade så mycket med handlingen att göra. Sevärd!!! Har inte kunnat släppa filmen än utan går och tänker på den hela tiden. Ett gott tecken. Påväg till bilen halkade jag omkull!!! Fick tag i L och ett träd men benen åkte i sär och jag for ner på knä... Fy f*n vad ont jag fick i fogarna, kunde knappt gå den sista biten och värken blev bara värre och värre. Värken gick upp i magen och när jag gick och la mig i sägen så gjorde det fruktansvärt ont. Inte som värkar utan ordentlig foglossning. Men jag ringde upp till förlossningen iallfall och frågade om det kunde vara något med barnet eftersom det gjorde så ont i magen. Kanske lite löjlig men bättre att fråga en gång för mycket... Hon trodde inte att det var någon fara utan att jag bara fått ordentlig foglossning eftersom benen dragits isär och att ligamenten upp i magen töjts ut. Jag skulle räkna med att ha väldigt ont resten av tiden... Kul Så nu går jag väldigt konstigt och det går lååångsamt. Men det är väl bara att acceptera och ta det lugnt, det är ju inte så långt kvar, hoppas jag. Skulle lägga in en del bilder men det verkar inte funka idag… så får väl ta och göra det någon annan dag. Nu skaj ag ta fram symaskinen.

Vad ska man hitta på idag?

Idag har jag ingenting planerat... Lite små saker som att ringa Babyland och säga att vi vill hämta hem vagnen i helgen, det tar ca 1 min. Sen då... Skulle behöva städa men vet inte om jag klarar av att dammsuga, får kanske ta ett rum i taget. Är så svullen i fötterna och övriga kroppen men det är fötterna det är mest obehagligt. Så fort jag ställer mig upp så sticker det i dem och det känns som att de ska sprängas. Använder stödstrumpor men de sitter mest åt på benen än fötterna. Ska kanske köpa ett par i mindre storlek men då får kanske inte mina enorma vader plats. Får testa. Skulle vilja gå på bandyn ikväll oxå, Avgörandet mellan Sirius-Vetlanda, men att stå en hel match är inget som lockar. Det blir nog en hemmadag idag... Eller jag ska försöka ragga upp en lunchkompis så jag kommer hemifrån en stund. L ska jobba ikväll så jag blir verkligen ensam hela dagen så jag måste hitta på något annars blir jag knäpp. Tränade tjejerna för sista gången igår. Känns jättetråkigt, har ju varit där 4 gånger i veckan men nu ska jag inte var där över huvudtaget på flera månader. Konstigt. Det känns så skönt att jag haft träningen under den tiden jag varit hemma från jobbet.... För att få komma iväg och göra det jag tycker är kul, jag tror det har varit min räddning under min sjukskrivning. Jag har ju inte varit så aktiv som jag brukar. Suttit på en stol och sagt vad de ska göra och inte passat och lyft någonting. Jag får hoppas jag hjälpt till lite iallafall. Har ni några förslag på vad jag ska göra idag så hör av er

Kanske Sista MVC besöket

Man har så mycket funderingar om allt som ska hända och mycket tänker man att man ska ta upp med barnmorskan nästa gång man är där.
Var där i morse och hon undrade om det var något speciellt jag undrade över.... Kom inte på en enda sak jag ville ta upp... Typiskt man borde skriva ner allt man undrar

Allt gick bra iallafall. Hon såg på mig att jag svullnat upp en hel del och ville ta ett urinprov på mig för att se att det inte var någon havandeskapsförgigtning på G. Men allt såg bra ut. Magen växte, hjärtljudet var 148 och blodtrycket var perfekt. 
Hade gått upp en del men det trodde hon berodde på vätskan som samlades i kroppen. 3 kg+ så nu har jag gått upp 10 totalt och kommit upp i stadiga 82!!!!!!
Men hon sa att jag skulle förbereda mig på att kissa i massor efter förlossningen. Kanske blir en ny Kickans mamma som kissade ur sig 20 kg efter förlossningen. Helt galet.

Köpte iallafall den där snuttefilten igår. Jag var och letade efter en större och tunnare men det är ont om den så det blev den från Lilla Rummet. Det fanns massa djur att välja mellan. Lejon, giraff, tiger, rosa djur och en elefant, jag valde elefanten. Det fanns mer saker att tula med på den som stora öron och snabel. Den blir säkert mysig, tycker den inte om den så går det alltid att köpa en annan.

Söt va.

När jag gick där i alla barnaffärer så blev jag alldeles lycklig. Ser verkligen fram mot att få hem en bebis och allt ska bli så kul och spännande. Har inte riktigt förstått vad det är som händer så det dyker upp lyckorus i bland. Man har gått med den här magen så länge så det känns som att det alltid ska vara såhär... Sjukt att man vänjer sig med en sån stor kula på magen även fast det är lite väl stort nu.
Nu hoppas jag bara att allt går bra och att bebisen är frisk och har alla kroppsdelar.

Efter en timmes på stan så var jag helt slut och hoppade över att åka till Fyrishov och hälsa på Linnéa. Jag och L åkte till Elgiganten och köpte kameran vi kollat på ett tag. 
Jag och L har aldrig förr varit så ospontana. Vi brukar alltid köpa saker direkt och sen undra, varför köpte vi den här för så här mycket pengar och behöver vi verkligen den. 
Nu gjorde vi som de flesta kanske brukar göra. Vi kollade ut, frågade, kollade på nätet, jämförde priser och åkte tillbaka och prutade på priset. Det blev 500:- billigare!!!
Ett tips, kolla pricerunner och åk tillbaka och säg vilket pris de har så sänker de oftast priset...
Så nu ska  jag läsa på en massa om min nya skönhet.

Det tog sån jäkla tid att ladda ner bilder idag så jag fick ta en från Elgigantens hemsida istället. Visst är den fin...Guldig och fin.
Ha en super bra dag 

Ny dag och Ny energi

Det hjälpte att ha en neggodag igår. Idag vaknade jag med ny energi och kände att idag kan jag göra mycket mer än igår.
Igår satt jag i soffan precis hela dagen och hade den tråkigaste dagen i mitt liv.
Mamma kom förbi och muntrade upp mig med en bukett tulpaner vid 18 och gjorde mig sällskap ett tag innan L kom hem och lagade  mat till mig. 

Jag fick sova hela natten oxå och tänk vad sömn kan göra mycket.  Jag tror inte att jag snarkade så mycket inatt heller så jag sov djupt.
 Det är något jag har börjat med de sista veckorna, jag kan vakna av att någon snarkar så högt så är det tydligen jag själv. haha pinsamt

Vad ska jag göra idag då?
Självklart ta det lugnt men jag ska ner på stan en sväng och se till att köpa den där snuttefilten jag tjatat om i en vecka. Kanske hälsa på uppe på jobbet och sen plocka lite här hemma.

Sen senare i Kväll åker jag nog till hallen och hälsar på Linnea som kommit hem från Brasilien.
Men vi ska hinna planera lite här hemma oxå... Vi ska skicka in ombyggnaden/utbyggnaden till stadsbyggnadskontoret i morgon så det är mycket som ska spikas. Som vad alla fönster och dörrar ska vara på fasaden.


Nu ska jag börja min dag...
och här kommer de senaste bilderna på min gigantiska mage. Kanske de sista.....

Nu vill jag att det ska vara över.

Fy vad det är tråkigt och jobbigt just nu!!!

Jag är ingen som tycket om att gnälla och klaga när något är jobbigt. Men här kan jag verkligen spy ur mig allt utan att någon behöver lyssna. För om ni läser det här och tycker att jag är gnällig så är det bara att sluta läsa!!!  
Kanon tycker jag.

I helgen, var vi ju i Sälen. Vägen upp så ficka jag den värsta förvärk/sammandragning jag hittills fått. Inte så att jag blev orolig eller något sånt utan den höll i lite längre och jag var tvungen luta bak sätet och andas ordentligt. 
Som vanligt när det är något som är jobbigt så går jag in i en bubbla. L undrade ju hur det var och hur det kändes men jag hade så svårt att förklara och sa inte så mycket så han blev nog ganska orolig till en början.
Jag vill inte vara den som går in i en bubbla och inte låter honom bli delaktig. För det är ju lika viktigt för honom att veta hur jag mår så han vet hur han ska bete sig. Något jag måste tänka på!!!!!!

Det gick iallafall över till slut men magen var stenhård hela vägen upp och jag hade svårt att komma ur bilen. Så det var skönt att gå och lägga sig när vi väl kom upp till stugan.

Efter den där resan upp så har allt blivit så mycket jobbigare. Foglossningarna har gått upp högre upp i bäckenet så varje rörelse gör ont och det trycker på. 
Vi var och badade bubbelpool underlördagen och det var så skönt att få känna sig lätt så jag njöt dör i bubblandet i en timme.
Väl inne i duschen när det var dags att klä på sig så kunde jag inte sätta på mig strumporna och skorna själv. fick gå ut och ta hjälp av L. 
Ännu en jobbig sak, att inte klara av allt själv.

Under gårdagen blev det mycket stå och gå eftersom vi var och tittade på starten på Vasaloppet och sen stannade till i Evertsberg och Oxberg där vi fick vänta på att Björn och Linn skulle komma förbi. Så då hade jag verkligen ont när det var dags att åka tillbaka till Uppsala. Gråtfärdig satte jag mig i bilen och ville bara hem.

Måste säga att Vasaloppet var en upplevelse. Starten var helt fantastisk och man kan inte förstå hur mycket folk det är förrän man är där och ser det live. Det var som en myggsvärm som kom mot en, riktigt häftigt.I natt har jag fått gå upp och kissat 5 gånger och vaknat varje gång jag rört på mig. sovit som en kratta alltså. Idag har jag inte gjort mycket för att jag just har så ont och det är jobbigt att röra på mig. När det har ringt på hemtelefonen har jag inte ens brytt mig om att svara... Hinner inte upp.
Det gick så fort från att inte vara jobbigt till att allt gör ont. 
Vill inte vara så här bitter men nu vill jag verkligen att det här ska vara över!!!!!! Tur att det inte är så långt kvar.

Jag kanske inte är en som tål mycket eller så gör det riktigt ont.
Nu har jag gnällt färdigt och ska inte vara lika i nästa inlägg-
<Tack för att jag kan spy ur mig allt här

RSS 2.0