Mammig

Nu har den perioden kommit som jag inte trodde Julius skulle komma in i. Han är otroligt mammig och jag kan inte gå för långt bort för då skriker han och blir så ledsen.
Det går bra med Linus då är han inte mammig utan det går lika bra med honom och det är skönt och jag hoppas det förblir så oxå.
Han var med mig på gympan igår och han brukar ju älska när tjejerna kommer fram till honom men igår gick det inte. Så fort de närmade sig så började han skrika och han gav sig inte heller. Så fort jag kom för långt ifrån så kröp han fram till mig och ställde sig upp mot mitt ben. Inte lätt att vara tränare då inte.
Idag så skulle jag ta cell prov, jag hade med mig leksaker till honom som han skulle leka med medan de tog provet. Det brukar alltid vara så det funkar. Nej... inte den här gången. Han fick alltså sitta på min mage då jag låg i gynstolen. haha Han satt där på min mage och kollade på Marita (barnmorskan) när hon tog provet. Tur att de inte kommer ihåg det här.
Men det är ju en period de blir så här säger de så det är väl bara att hålla ut.
Idag var vi på babycafét och då kom distriktsköterskan in och sa att vi kunde vaccinera oss om vi ville. Då stack jag in och fick min spruta.
De sa att jag skulle få ont i armen under kvällen men än har jag inte känt något.
Jag hoppas bara att jag håller mig frisk för när jag tagit influensasprutor förr så har jag alltid blivit sjuk efter.
Kommer väl lagom till att vi är i Vänersborg och Göteborg.
Julius somnade tidigt idag och nu skajag passa på att packa så det är klart för i morgon ska jag in till VV kl 9 sen ska jag och Julius till Stadsparken och leka tillsammans med Grodanbarnen.

Pysselkväll

Igår var jag och två mammor från mammagruppen på julkortsinspirationskväll på Collektion eller Papper som det nu heter.
Vi fick gå ner i källaren tillsammans med Linnea och vi fick göra 5 olika julkort.
Det var tre julkort och två tips till julklappsfodral eller vad man ska säga. Den ena var till en cd och den andra var till trisslotter.
Väldigt väldigt trevligt och kul. Kan verkligen rekomendera om ni tycker det är kul med pyssel.
Jag har iallafall bestämt mig för vilka julkort jag ska göra och jag köpte på mig massa papper, stämplar, pulver och snören.
Så nu ska jag bara boka in en pysselkväll med glögg och trevligt sällskap.
Jo, jag ska ju ha ett Me&I party hos mig den 7/11 kl 14. Är det någon som vill komma så är ni hjärtligt välkomna. Det är bara att skicka ett sms, ett meddelande här eller på mailen.
I helgen så ska vi till Vänersborg och Göteborg.
I Vänersborg ska vi hälsa på våra trevliga vänner Maria. Micke och Leon. Sen ska Linus gå på Göteborg-AIK, den läskiga avgörande matchen i Allsvenskan. Då ska jag och Julius döda några timmar på stan tänkte jag.
Under dagen på måndagen är Linus på möte och sen drar vi hem vid lunch.
Ska bli trevligt att komma iväg lite.
Nu vaknar Lillskrutten

En skön måndag

Idag har dagen varit så lugn och skön.
Jag vaknade kl 8 och då gick jag upp och åt frukost i lugn och ro. Det händer inte så värst ofta att man kan sitta den tid man vill vid bordet och lyssna på radion.
9.40 vaknade Julius på sitt allra bästa humör och ett stort leende på läpparna.
HAn fick frukost och sen har han lekt och knallat runt hela morgonen. vi har även lekt lite tagare här hemma, något han tycker är såå roligt men det går inte så fort...än.
Nu sover han igen och jag passar på att sitta här och laga mat samtidigt.
Min älskade Linn har fått en pojke!!! Exakt 7 månader efter Julius och oj vad de kommer att busa när de blir äldre och de kommer tillbaka till Sverige. Annars får vi ta många tripper till England.
Han kommer förmodligen heta Isak men inget är klart än.
GRATTIS, Linn och Jake
Idag ska vi på babysim kl 15 och jag funderar på att ta en promenad in till stan. Det beror lite på när Julius vaknar om vi hinner med allt.
Trist väder men det regnar iallafall inte.
Nu måste jag återgå till maten.

Sävjabo

Jag har ju glömt att berätta att vi flyttat.
Vi bor just nu i Sävja i en radhuslänga med ett KÖK!!!! TVÅ Badrum och flera rum att kunna gå in i!!!!!
Himmelriket.
Ni fattar inte vad lite kan göra livet enklare.
Ett kylskåp inomhus.
Man kan ha kläderna i samma byggnad där man lever,
Ha en hall som inte ligger i köket.
Ha ett vardagsrum som inte är det samma som matrum, vardagsrum, kontor och sovrum.
Det var så här att när jag pratade på babycafét om hur vi skulle bo så sa en tjej som heter Sarah att hon och hennes familj skulle åka till USA från 1 okt till början av januari och vi fick gärna bo där om vi ville.
Skulle vara trevligt tyckte vi men det skulle bli så omständigt tyckte vi med att flytta en gång till så visste vi inte hur vi skulle göra med Sigge.
Men vi fick iallafall nyckeln till huset ifall vi bara ville komma en helg eller så.
Så blev Julius sjuk förra veckan och sov som en kratta och då är det verkligen svårt att gå undan så det inte ska påverka hela familjen. Plus att det började bli väldigt rått inne i rummen, de är ju inte gjorda för att bo i utan mer som förråd. Så vi var så trötta och irriterade på varandra  i onsdags så vi sa att vi skulle åka upp och sova en natt.
Då bestämde vi att vi inte flyttar ner till våra rum igen förrän Sarah med familj kommer hem.
Det återstår bara ett problem... Sigge.
Just nu är han hos min moster Eva i Gränby men det känns taskigt att ha honom inne så många månader och sen vet jag inte om de har större lust att ha honom kvar så länge heller.
Jag vet inte om han får vara här heller och jag tycker det känns fräckt att fråga om vi får ta in en katt när de själva inte har något djur.
Finns det ingen lösning så får vi ha honom hos någon som har honom inne och jag tror att det kommer gå bra det oxå.

Tuff vecka

Ja det har varit en tung vecka så det är därför jag inte skrivit någonting på länge.
BVC Ewa ringde upp och hon tyckte jag skulle kontakta en banläkare i Gottsunda för att kolla om Julius var allergisk mot något eftersom han har haft lite problem med magen.
Men Hon på Gottsunda trodde att det berodde på att han höll på att gå ifrån amningen helt och att det kunde bli lite jobbigt för magen. Vi skulle fortsätta att ge honom katrineplommonpuré morgon och kväll. nu har magen kommit igång igen
Men hon tyckte vi skulle kolla upp hans förkylning för hon trodde att hans hysteriska sömn kunde bero på öroninflammation. För han blev otröstlig så fort han låg ner så han sov sittandes i vagnen under dagen.
Ringde vårdcentralen de hade ingen tid under dagen. Ringde Närakuten men han var för ung och de sa att vi skulle åka upp till Barnakuten.
Vi åkte upp och det visade sig att han hade en ordentlig förkylning och någon infektion i halsen men ingen öroninflammation som tur var.
Det var en duktig läkare och Julius var oxå duktig. det enda som var lite jobbigt var anär läkaren skulle kolla halsen på honom, då fick jag hålla i armarna och böja bak huvudet. Något Julle inte gillade så man fick ta i lite. Skrek som en gris men det gick snabbt över.
HAn hade väldigt kul inne på rummet medan vi väntade på läkaren iallafall. Det fanns speglar och leksaker men det roligaste var nog stolen.
Nätterna har varit riktigt jobbiga hela veckan, han har vaknat nästan varannan timme. Men efter läkarbesöket och tipset med Alvedon och näsdroppar har det inte varit otröstlig gråt utan mer gny.
Linus har varit på älgjakt hela veckan så då har det blivit extra jobbigt men i natt då fick jag sova och Linus tog natten och det var verkligen välbehövligt.
Vi gick och la oss kl 21 båda två och somnade som stockar.
Huset går vidare men det är mycket jobb och långa kvällar och långa helger. Men det är kul att se att det går framåt.
I fredags så rev jag en vägg men jag fick hjälp av Kattis och Per så det tog inte så lång tid som jag trodde, de var till stor hjälp.
I går jobbade Linus, Tommy och Gabbe från kl 9 till 18 med att fixa golv mm. Och de är där idag med men de trodde inte att de skulle hålla på så länge idag. Det kommer bilder sen.
Julius med Filippa på middagen hos Frida.
Vi har varit och lekt i stadsparken med mamma innan vi gick till sweetie pie och köpte
...den fina Villervalla overallen
Nu ligger han och sover som en stock...Så nu ska jag passa på att läsa ut Fyrvaktaren.

Julius har ont i magen

Julle är dunderförkyld och har haft ont i magen hela natten.
Han har varit väldigt trög i magen de senaste dagarna men tyckte att han fått ut en del under dagen men det var tydligen inte tillräckligt.
Hela natten har han gnytt och kämpat för att få ut lite till men det kommer ut så lite lite. Stackarna.
Han vill inte äta något så han har nog väldig ont i magen. Försöker få i honom lite katrineplommon men det går bara att få i honom en sked sen gråter han igen...
Jag tycker det är så jobbigt för jag vet inte vad jag ska göra, nu sover han igen så vi hoppas magen kommer igång.
Han har fått hoppa lite i hoppgungan för att kanske få lite rörelse. ja jag försöker allt.
Han har 38 i feber, jag tror det räknas som feber för barn, snoret rinner och han hostar riktigt ordentligt.
Ringde just till BVC Ewa och hoppas på att hon ringer upp snart.
Jag hoppas bara att det inte är någon allergi av något slag, Han har fat lite problem med magen lite fram och tillbaka men det har ju löst sig (haha) med plommon. Men man kan ju inte hålla på att trycka i honom en burk plommon om dagen för att magen ska fungera ordentligt.
En gammal bild
Jo jag var ju hos Frida och käkade middag igår. Väldigt mysigt och trevligt och blev bjuden på ost och skinkpaj, gott.
Julius blev väl omhändertagen av Fridas äldsta dotter, Filippa. Julle var på sitt bästa goshumör och de kramades en hel del och han ville pussas och dra henne i håret.
Han har nämligen börjat med att gosa med håret men han kan bli väldigt till sig och dra rätt rejält. Men Filippa var ganska tålig och fortsatte mysa tills det var dags för oss att gå till bussen
Glömde kameran där så jag får lägga in bilderna närjag får den igen.
Nu undrar jag när Linns bebis ska komma? Hon var beräknad i torsdags men än har inget hänt om det inte satte igång i natt. Det skulle varit häftigt om hon fått i söndags för då skulle bebisens persnr vara 091011... Men jag har gissat på att hon får på onsdag.
Hoppas hon inte går över så länge som jag för det är ganska så jobbigt.
Lycka till och jag tänker på dig
Nu ska jag laga lite lunch till mig själv sen kanske jag ska åka in och simma.

Trångt

Igår var det första gången som jag kände att jag inte ville bo där vi bor just nu...
Har tillbringat hela helgen hos Linus föräldrar och har haft bra mycket mer att röra sig på än ett rum.
det var så himla mysigt i lördags då jag och Julius var där själva. Han somnade vid 20 och jag kunde utna att tänka på att vara tyst laga mat i ett ordentligt kök där jag hade allt nära mig. Inte behöva gå ut för att hämta något i kylen och då menar jag ut ut.
Jag tittade på tv och kunde ha den volym jag ville utan att väcka Julius.
Det bästa av allt var på morgonen. Man kunde gå ut från sovrummet och låta den andra sova (i detta fall Linus) och vi kunde leka och tjoa utan att väcka den andra...
Åh vad jag längtar nu efter att få ett ordentligt hus.
Visst det funkar att bo här oxå men det är bra trångt. Det går väldigt bra när jag och Julius är hemma men när det kommer en till person som måste anpassa sig så blir det alldeles för litet. Men förhoppningsvis så är det bara 2,5 månader kvar...
Idag började älgjakten och Linus gick upp kl 4!!!!
Vi sov vidare och vaknade tidigare än vanligt men vi somnade om en timme senare.
Vid 9 fick jag ett sms av en av mammorna om att det var fotografering på Öppna förskolan så vi snabbade oss upp och knäppte några kort.
Skulle kanske ha väntat en innan vi hoppade in hos fotografen för han var fortfarande lite kall och ni vet ju hur man ser ut när man kommer in från kyla. haha Vi får se hur han ser ut på kortet
Han var även lite svårflirtad?! Han brukar alltid flina upp sig när  det är dags för foto men idag gick det inte så lätt men det kom ett litet snett leende efter ett tag.

En skön Lördag

Nu sitter jag själv och myser i en stor lägenhet.
Linus är ute i kväll och det unnar jag honom verkligen. Han jobbar så mycket just nu och direkt när han kommer hem så går han ut i huset och jobbar till ca 23. Han har inte haft någon kompiskväll eller dag på evigheter.
Så han har varit och kollat på fotboll på BJ och skulle festa till ikväll.
Jag ska väcka honom i morgon för vi ska köra sopor och städa i trädgården... Antar att det är jag som kör. hehe.
Fotbollen ja... Jag vågade inte titta för jag blir så nervös av såna viktiga matcher. Jag och Limpan var ner på VM i berlin och kollade på Sverige-Paraguay, efter 10 min ville jag inte vara där längre för det var för nervöst. Satt mest och blundade. Sån är jag.
Jag kollade på Körslaget och sappade till 5:an då och då. Det gick ju inte så bra och inte för Uppsalakören heller.
Linus hade ju fixat det så bra att han var pappaledig under VM. (som tydligen de flesta pappar tar under stora sport- evenemang) Men det kommer nog vara en hel del bra matcher ändå så det löser sig nog.
Hela dagen har jag haft det soft.
Linus stack iväg tidigt i morse för att han skulle riva ytligare en vägg (nu finns det inga fler väggar att riva) Jag och Julius lekte med duplo, åt frukost och löste Melodikrysset, var inte så duktig idag.
Vi gick en promenad till hallen och hälsade på tjejerna och hälsade på Ingrid. Hon höll på att packa ihop sin lägenhet. Hon ska flytta till Stockholm och har hyrt en lägenhet till sommaren.
När vi var där så var Julius verkligen på sitt sämsta humör. Det gick verkligen inte att få honom nöjd och han bara gnällde. trist men det blev bättre när vi kom ut och fortsatte vår promenad i det fantastiska höstvädret.
Nu ikväll har jag tvättat alla våra kläder och gjort en majs, blomkål, ärtor, och kyckligpuréer och ffryst in till Julius. I morgon bitti ska jag köra morötter, potatis, ris och lax innan jag åker ut med honom till mamma och pappa. Vi ska köra sopor till sopstationen och göra fin i trädgården.
Godnatt

Veterinärbesök igen

Vi var dumma och trodde att tassen var bra igår och släppte ut honom.
Vi tog bort tratten i onsdags för han hade så svårt att gå här hemma och tassen var inte svullen och han gick så bra och lät den vara.
Jag orkade bara inte höra hans konstanta jamande en hel dag till så jag beslutade att släppa ut honom.
Dumt!!!!!!
När han kom hem sen så kom han åter på tre ben.
Ringde en annan veterinär för det kändes så opersonligt och stressigt på Ultuna.
Fick en tid vid 17 på Svartbäckens veterinärklinik.
Han blev sövd igen och de gjorde rent såret. Han fick sätta på sig tratten igen och nu SKA han ha på sig den minst en vecka och vara inne längre. Han fick även penisilin som han ska ta morgon och kväll tills den är slut, eller det är ju vi som ska ge den.
Det verkar inte som att han tycker det är lika jobbigt med tratten den här gången men det har bara varit en kväll och natt och då var han rätt groggy. Får se hur dagen blir...
Något äckligt som hände var att när han låg i buren och vaknade så spydde han upp en uppäten mus. Fy fan vad det luktade och jag höll på att spy!!!!!
Min hjälte stannade bilen och tog bort den eftersom jag är en sån fjant.

Sigges tratt

Jag håller på att bli tokig på Sigge här hemma.
Det var i söndags morse som han kom hem och gick på tre ben, han vägrade sätta i ena tassen. När vi tittade på det så såg det ut som något stort satt fast i tassen men vi fick inte röra det och tillslut så fräste han bara vi kom nära tassen. Då bestämde vi att det här skulle inte vi ta tag i. Vi ringde till Ultuna och frågade hr vi skulle göra.
Veterinären vi pratade med tyckte att vi skulle försöka vänta till måndagen eftersom det kostade 2800:- bara att komma in på en söndag.
Vi skulle se till att han fick i sig vatten och mat bara.
På måndagen så fick vi en akuttid vid 9 så jag och Julle åkte dit med Sigge. Efter 1,5 timmes väntan fick vi komma in och träffa en läkare. Hon fick inte heller kolla tassen och Sigge bet henne två gånger så han fick sövas..
Det var inget som satt fast i tassen utan han hade fått ett djupt sår i trampdynan. De gjorde rent och han fick ett stort bandage och en tratt...
När vi väl kom hem så hade bandaget redan lossnat och det var tydligen viktigt att de satt på till på onsdag (Idag) vi försökte lägga om men det satt inte fast längre än en kvart och han var såååå arg på tratten och hela situationen.
Vi bor ju som sagt inte så stort så han har inte så mycket svängrum.
Vi struntade i bandaget och fick se till att det var rent hela.
Och igår kväll tog vi av tratten för det ser så torrt och fint ut i såret. Han har inte slickat någonting men han får hålla sig inne en dag till...
Han håller på att göra mig tokig här hemma för han jamar som han aldrig gjort förr...konstant... Han vill ut men jag ska stå på mig.
Igår var jag på kurs med jobbet. Klockan ringde 5.45 och tåget gick 7.10!!! Men det var trevligt att träffa kollegorna och känna sig som en egen person.
Kursen vi gick var "Professionellt förhållningssätt gentemot föräldrar". Något jag verkligen behöver en kurs i... Har lite lätt att bli lite personlig med vissa föräldrar och det är kanske det som är det största problemet att det bara är vissa...
En jättebra kurs och nu ska jag bli professionell... haha
Linus och Julius var alltså själv hela dagen och allt gick bra och det är så skönt att jag kan släppa när jag inte är med. Är inte ett dugg orolig och jag vet att Linus klarar allt och löser saker till det bästa.
Jag tror och tycker det är viktigt att han får skapa sina egna rutiner med Julius för det jag gör med honom är kanske inte det rätta.
Hälsade även på den nya kusinen som förmodligen ska heta Olga. Ett väldigt ovanligt namn och jag kan inte låta bli att förknippa det med Ryssland. Men man behöver nog bara vänja sig och om ett tag så kommer det att vara hur naturligt som helst.
Idag ska jag och Julius ner på stan för att träffa mamma, vi ska in på Sweetie pie och köpa en Villervalla overall. Kommer bilder på den sen. Förmodligen blir det en fika oxå.. Hoppas jag

Äntligen en hel natt

När Julius vaknade så suckade jag djupt och tänkte, Inte redan!!!! Kollade på klockan och den var 6!!!!!!! Det är första gången han sov en hel natt och det måste man väl räkna att det är en hel natt, eller hur?
Han fick lite mat och sov två  timmar till.
Han hade det lite jobbigt innan han somnade ordentligt  men han fick lite extra välling sen somnade han som en stock...
Nu sover han igen och jag passar på att vara här inne och skriva lite.
Jag väntar på att proppen i vattenledningen ska tina så jag kan ta en dusch. Tydligen så tänkte ingen på att isolera vår tillfälliga vattenledning så den fryser på natten... Tänk att inget kan gå felfritt utan att det alltid ska vara något problem.
Igår var vi i Storvreta och hälsade på Linda, Albin och Linnea. Jag, Linda och Julle käkade lunch innan vi åkte till skolan och hämtade hem Albin och Linnea på skolan. Linnea hade tyckte verkligen det var viktigt att vi kom in på skolgården. 
De längtar verkligen efter deras syskon som ska komma i Januari och de kommer bli världens bästa syskon.
De turades om att leka och hålla i Julius hela eftermiddagen.
Vi var även till Ikea igår och la en offert på köket... Mycket att tänka på och man kommer på nya behov som man inte tänkt på innan så vi kommer nog ändra lite innan vi väl hämtar hem allt.
Här är köket vi ska ha... Inte alls planlösningen eller några överskåp utan luckorna...
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/kitchen/tools/kitchen_rooms_ideas
Kollade på Idol igår. Tyckte att det var självklart vilka som skulle gå vidare.. Men vad pinsamt det blev när, hette hon Camilla, fattade fel. hahaha Jag skrattade högt.
Ska försöka ta mig till Gränby centrum, har hitta en fin Jacka på H&M. de hade inte min storlek på stan så jag kolla om de har den där.
Måste även köpa en present till den nya kusinen som kom förra veckan, vi ska dit och käka middag i kväll om vi inte blir sämre i våra förkylningar.
Jag har haft ont i örat hela veckan men mår ganska bra i övrigt och Limpan är väldigt snorig. Vi får se vad de säger där hemma hons Linus bror.
Ha en trevlig fredag

RSS 2.0